lördag 3 december 2011

Skid-Parkour

Jag har inte åkt utför på skidor på tjugo år. Det finns inga backar där jag bor och jag är inte lika orädd som förr. Men det här skulle jag aldrig drömma om att göra ens som 18-åring. Det är verkligen skidåkningens parkour. Såvitt jag kan se är det inte trickfilmat. Men det är grymt vackert:

onsdag 30 november 2011

Brick workout

Varför har jag inte tänkt på det? När man gör en brick workout (kombinerar två eller flera moment i en triathlon, speciellt cykel till löpning), byter i alla fall jag bara en gång mellan varje moment. Här är dock en version som gör att verkligen får in den tunga cykel-löpningsövergången.

30-minute warm-up on the bike

10 minutes of running
10 minutes of cycling
10 minutes of running

10 minutes of cycling
5 minutes of running

10 minutes of cycling
5 minutes of running

10 minutes of cycling
5 minutes of running

10 minutes of cycling
5 minutes of running

20-minute cool down on the bike.

tisdag 29 november 2011

Skor

Jag är inte speciellt besatt av löparskor. Det senaste året har jag köpt fyra par, varav ett par för terränglöpning och resten Saucony Kinvara/Kinvara 2, ett par i gymmet och två par hemma. Häromveckan när jag på tjänsteresa, sprang jag i 6 år gamla och tunga Asics då jag inte hade plats i bagaget för mer en ett par (och det fick bli finskorna). Jag kände knappast någon skillnad.

Igår köpte jag dock ytterligare ett par för att ha att för ombyte. Jag testade både Adidas Adizero Adios och Nike Free 2; ingen av de passade speciellt bra, så jag testade Saucony a2 racing flats som var oerhört sköna på mina fötter och inte kändes så annorlunda än Kinvara trots att de har mindre dämpning. Jag hade inga problem efter en 7km runda, men jag kommer inte att träna i dem så mycket utan använda dem för kortare lopp. Jag kände mig verkligen snabb.

söndag 27 november 2011

Jerry Schumacher och Pascal Dobert

Här är den tredje artikeln (och den bästa) om tekniker från Nike-lagtränarna Jerry Schumacher och Pascal Dobert.

Speciellt tror jag på explosiva hoppövningar, som jag använt en hel del själv, och "lateral lunge". Den sistnämnda använder ett rörelseplan som man normal inte utnyttjar som löpare (eller triathlete för den delen): sidorörelsen.

En fördel med Schumacher/Dobert övningarna är att de alltid varieras. Det är aldrig samma workout från pass till pass.
Hälsoblogg