lördag 6 november 2010

PR halv marathon

Jag förbättrade just mitt personliga rekord på halvmarathon med ganska mycket, 12 minuter, till 1:43. Jag tror att det beror på min nya teknik (som fortfarande är långt ifrån perfekt), även om det kallare vädret gjorde det lättare att springa: jag känner mig mer avslappnad och hade inga problem att hålla ett jämt högt tempo. Jag vågade gå ut hårt. Halvmaran är ingen okänd distans längre. Jag vet jag kommer i mål.

Och, jag behövde inte manövrera runt långsammare löpare som i Stockholm halvmarathon eftersom jag blev rankad högre, så högt att det tog mindre än en minut från startskott till att jag passerade startlinjen.

De senaste rönen om fördelen med chokladmjölk som återhämtningsdryck hade nått arrangörerna som delade ut små förpackningar efter loppet.

onsdag 3 november 2010

Marathon väggen

Här är ett kort referat och länk till en räknare där man kan se hur snabbt man kan spring en marathon. Själva artikeln som referatet bygger på finns här (men det är mycket vetenskapligt).

tisdag 2 november 2010

Treadmill

Den här artikeln ger en rad fördelar med att springa på treadmill, var och en av dem är ganska uppenbar, t.ex. att får uppförbacken men slipper nedförsbacken som kan vara påfrestande på knäna eller att man tvingas hålla ett jämt tempo: sammantaget blir argumenten att använda treadmill då och då helt övertygande.

Själv använde jag treadmill i somras efter at jag hade sträckt en vadmuskel. Jag kunde inte springa ute, det gjorde för ont, men långsamt och med stor lutning, typ 10%, gick det bra på löparbandet.
Hälsoblogg