lördag 27 november 2010

200 mil

Det kan nog bli 200 mils träning i år. Just nu ligger jag på 1931km enligt Garmin.

Men det är för alla aktiviteter (förutom simning, crosstrainer och motionscykel). För löpning är det bara 1195km; inte speciellt mycket för dem som satsar hårt, men helt ok för mig efter år av stillasittande. 736km cykling är ännu blekare, speciellt som jag tränade för två Duathlon-tävlingar.

Men jag har tränat kvalitativt de senaste månaderna och min utvärdering  på cykeldatorn visar att jag har en bra teknik. Slipper jag skador blir det betydligt mer nästa år.

fredag 26 november 2010

Skor igen

Här är en längre artikel från Runner's World som sammanfattar minimalistiska skotrenden, men den ger också intressanta inblickar i hur skotillverkarna tänker.

Jag köpte just ett par lätta skor med liten dämpning och det känns bara bra. Och priset var ungefär hälften av mina tidigare Asics Kayano.

torsdag 25 november 2010

Video från Double Deca World Challenge

Här är en länk till en blogg med video från Deca and Double Deca World Challenge. Fascinerande!

onsdag 24 november 2010

Greger Sundin

Det är roligt att DN uppmärksammar Greger Sundin som leder Double Deca World Challenge (76km simning, 3600km cykling och 844km löpning).

Här är länken till Lina Noakssons blog om tävlingen.

söndag 21 november 2010

Rankning

Jag är nu rankad 475 i år för min åldersgrupp i USA Duathlon (spring, cykla, spring; alltså triathlon för såna som jag som simmar illa). Det är inte lysande, men eftersom de bara är preliminiära siffror kommer jag nog att stiga: Man behöver minst två lopp för den slutgiltiga rankningen och det är inte så många som har än. I många tävlingar kan man byta till duathlon på tävlingsdagen om man känner sig dåligt förberedd för simningen, alltså är det många som inte tar duathlon på allvar. Å andra sidan, säsongen är inte slut än i Florida och Kalifornien så det kommer nog in ytterligare resultat.

Min nya idol

Jag fick just höra om en tävling som jag aldrig skulle ha kunnat fantisera fram: Double Deca World Challenge, alltså Ironman triathlon gånger 20: 76km simning, 3600km cykling, och till slut 20 marathonlopp, 844km. De säger att löpningen är värst och jag tror dem.

Kari Martens skulle ha medverket men blev istället påkörd av en bil. På hans blogg finns mycket insiktsfulla kommentarer om träning, tävling och tyvärr även om rehab. Hans historia är helt enkelt otrolig.

Här finns en intervju med Kari. (Tack Badgear för länken!)

Exempel på barfotalöpning

Som jag skrev, min egen barfotalöpning gick väl förutom varma fötter, så jag kommer bara göra det under ultrakorta intervaller i framtiden för att få koll på löpformen.

Här är en video som visar fördelarna, speciellt för träning.

Hälsoblogg