lördag 28 april 2012

Löpträning

Det säger sig självt att man måste träna löpning för att springa snabbt. Jag tog fem dagars löpledighet efter halvmaran i söndags, men cyklade och simmade samtliga dar utom en.

Igår hade jag en vilopuls på 54 på eftermiddagen, vilket tangerar den lägsta puls jag nånsin mätt. Jag är alltså i fin form, men det hjälpte inte. Idag sprang jag ett litet lokalt 5k lopp på 21:29. Det var kallt och eländigt och jag saknade all spänst i benen. Tempot var t.o.m. långsammare än 8km loppet för några veckor sen.

Det var ändå förvånande att det inte gick bättre med all vilan från löpningen. Jag måste alltså hålla igång då cross-träningen inte verkar hjälpa. Det är dilemmat med att hålla på med multisport.

söndag 22 april 2012

Halvmara PR

Trots det kalla vädret (det var mössa, vantar och tights som gällde) gick halvmaran helt ok idag. Jag höll ett jämnt 4:44 tempo (+/- 10 s, eller så beroende på backarna) och sluttiden blev 1:39:40. Jag tror dock att mitt 1:35 mål för säsongen är lite för optimistiskt. Den tiden var inte slumpmässigt vald, utan 1:35 är gränsen för att få starta i startgrupp B i Chicago Marathon, d.v.s. startgruppen precis bakom eliten och elitmotionärerna. Men startgrupp C blir helt ok. Det kanske t.o.m. blir en fördel att starta längre bak och inte gå ut för hårt. Men framför allt, det blir svårt att kapa fyra minuter på relativt kort tid.
Hälsoblogg