lördag 14 april 2012

5 miles PR

Jag hittade ett litet lokalt lopp igår som passade som uppvärmning för årets första duathlon imorgon. Fem engelska mil, eller 8,05km. Det är en ganska tuff distans som jag bara sprungit en gång förut (två gånger om man räknar in ett 8km lopp). Jag sprang som om distansen var 5k med avslappnad känsla och nästan helt jämn fart, istället för en snabb 10k som sist. Och resultatet blev PR med 2 minuter, och en åldersgradering på 70 (regional klass). Vädret var dock perfekt igår, ingen vind och en temperatur runt 18C, som ska kontrasteras med runt 30C sist jag sprang 5 miles.

fredag 13 april 2012

Boston jonglering

Den här killen ska springa Boston Marathon samtidigt som han jonglerar tre "beanbags" (bollar blir för jobbigt om han tappar någon. Det låter absurt, men när man ser videon blir det klart att är det någon som klarar det så är det han.

torsdag 12 april 2012

Boston Marathon

Då var det snart dags för Boston Marathon igen. Det här inlägget om det stora antalet löpare som inte har kvalificerat sig utan köpt sig en plats har skapat uppståndelse: åsikterna följer två mönster, han har helt rätt, eller han är en hjärtlös typ som inte förstår vilken betydelse "fundraising" har.

Men författaren, Chuck Engle, är inte vem som helst. Han har rekordet över flest vunna marathonlopp.
Hälsoblogg