lördag 1 september 2012

Halvmara PR

En deltagare i dagens halvmara som sprang 3 minuter snabbare än jag sa efteråt: "jag skulle vara glad om jag kunde springa på 1:38 när jag blir 50." Det var ju snällt sagt, men jag kände mig gammal plötsligt. Å andra sidan slog jag en 59-åring med endast en knapp minut, så det finns hopp. Löparlivet behöver inte sluta vid 50. Jag kan nog förbättra halvmaratiden en del. Åldersgraderingen  för tiden är bara 67.8; för mina 5- och 10km resultat ligger de över 70.

Idag försökte jag hålla ett tempo som låg mellan 55 och 60 sekunder snabbare per engelsk mil (runt 35-38 s per km) än mitt planerade marathontempo, eftersom det verkar vara den rätta skillnaden för den på min nivå. Det fungerade ganska bra, i alla fall fram till de sista 3 kilometrarna så det gick lite långsammare.

Men det var en skön dag, runt 20 grader och molnigt. Och det var inte heller så dumt att vinna åldersgruppen, vilket bara är möjligt vid små lokala lopp. Det var så lokalt att jag promenerade hem eftersom den övriga familjen inte riktigt hade tålamodet att sitta och vänta.

Några små lopp återstår innan den stora utmaningen, Chicago Marathon. Där kommer inga priser att vinnas eller några bekantingar ses. Däremot blir kantad av publik, varenda meter sägs det.

onsdag 29 augusti 2012

Lisa Nordén och Hy-Vee

Ett pressmeddelande från Asics som återges här hävdar att Lisa Nordéns nästa tävling äger rum i Yokohama i slutet av september.

Jag har inte några speciella insikter i hennes tävlingsplaner, men enligt arrangörerna och Lisas egen hemsida ska hon även delta i Hy-Vee Triathlon i Iowa på söndag den 2/9.

Tävlingen är inte en del av ITU serien, men det är viktig ändå, en av de viktigaste. Lisa vann i fjol och är alltså "defending champion" och det är tävlingen med den största prissumman i triathlonvärlden, över en miljon dollar totalt. 2011 fick segrarna $150.000.

Hy-Vee kommer att streamas live härifrån.

måndag 27 augusti 2012

Lance Armstrong

Det här inlägget på The Science of Sport är inte det sista ordet, men det är den bästa summering jag läst med åtskilliga länkar till ytterligare texter.

Prinsen och Crossfit

Den här artikeln beskriver hur man tränar i den brittiska försvarsmakten. Det förklarar varför prins Harry ser så bra ut (även om det är lite svårt att avgöra i de suddiga bilderna från Vegas).

Det är rena CrossFit träningen med en betoning av kroppsviktsövningar och inga komplicerade maskiner.
Hälsoblogg