lördag 1 september 2012

Halvmara PR

En deltagare i dagens halvmara som sprang 3 minuter snabbare än jag sa efteråt: "jag skulle vara glad om jag kunde springa på 1:38 när jag blir 50." Det var ju snällt sagt, men jag kände mig gammal plötsligt. Å andra sidan slog jag en 59-åring med endast en knapp minut, så det finns hopp. Löparlivet behöver inte sluta vid 50. Jag kan nog förbättra halvmaratiden en del. Åldersgraderingen  för tiden är bara 67.8; för mina 5- och 10km resultat ligger de över 70.

Idag försökte jag hålla ett tempo som låg mellan 55 och 60 sekunder snabbare per engelsk mil (runt 35-38 s per km) än mitt planerade marathontempo, eftersom det verkar vara den rätta skillnaden för den på min nivå. Det fungerade ganska bra, i alla fall fram till de sista 3 kilometrarna så det gick lite långsammare.

Men det var en skön dag, runt 20 grader och molnigt. Och det var inte heller så dumt att vinna åldersgruppen, vilket bara är möjligt vid små lokala lopp. Det var så lokalt att jag promenerade hem eftersom den övriga familjen inte riktigt hade tålamodet att sitta och vänta.

Några små lopp återstår innan den stora utmaningen, Chicago Marathon. Där kommer inga priser att vinnas eller några bekantingar ses. Däremot blir kantad av publik, varenda meter sägs det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hälsoblogg