fredag 10 december 2010

Dr. Mirkin

Jag upptäckte just Dr. Mirkins hemsida. Det finns en hel del där, bland annat en frågespalt som vid det här tillfället besvarar tre centrala frågor: Is? Värme? Protein?

onsdag 8 december 2010

Ultramarathon

Jag har en fascination för ultradistanser (allt över en marathon, inklusive Iron Man triathlons). Jag skulle inte vilja genomföra en själv, men det är intressant att läsa om dem. Vem vet, man kan säkert lära sig något för att förbättra den egna löpningen.

Här är en länk till ett öppet brev från Rune Larssons till Jonas Buud (tack Jojje Karlsson!).

Han skriver att en stark indikation på potential för ultralöpning "är att personbästat på maraton är förhållandevis betydligt bättre än personbästat på 10 000 meter". Och tar som exempel Anders Szalkai och Lena Gavelin.

Om jag tar mig själv så är så inte fallet. Med Age Grade Calculatorn är jag betydligt bättre på 5km än Halvmarathon: 66,3 mot 63,7. För Szalkai skiljer det två enheter åt andra hållet (ca 97 mot 95; men jag vet inte vid vilken ålder rekorden har satts; och det är större skillnad mellan 10km och marathon än mellan 5km och halvmarathon). Intressant är det i alla fall.

måndag 6 december 2010

"Bad races are very, very good for you"

Jag tror aldrig jag har brutit en tävling även när det går riktigt illa. Man lär sig alltid något, som framgår av den här artikeln.
Hälsoblogg