lördag 21 april 2012

Trist väder

Efter en dryg vecka med drygt 20 grader blev det kallt igen och kallt blir det även imorgon under halvmaran i Toledo. Loppet startar redan klockan 7 och då lär det bli 3 grader. Nu måste jag hitta mössan, vantarna och jackan. Det här blir inte roligt. Å andra sidan, det kunde ha varit värre: det kunde ha varit en duathlon. Att cykla i såna temperaturer är riktigt kallt.

måndag 16 april 2012

Ö till ö

Runners world publicerade just en artikel om Malin Ewerlöfs planer att delta i tävlingen Ö till ö. Lycka till! Men vad som verkligen fångade min uppmärksamhet var stycket lite senare i artikeln:

I årets ÖTILLÖ blir det också en ”näringslivskamp”. På startlinjen står nämligen Peter Rejler, koncernchef för teknikkonsulten Rejlers, samt Patrik Attemark, VD för AAA Soliditet AB, som är nordens ledande leverantör av kredit- och affärsinformation. Dessa två gör upp om vem som är starkaste och mest uthållig inom näringslivet.

Att springa en marathon är en sak, men Ö till ö är något helt annat. Det påminner om en annan representant från näringslivet som satsar hårt, Rubors Thomas Eriksson.

Årets första duathlon

En multisporttävling känns alltid intensivare än en vanlig löpartävling: det är fler detaljer som måste klaffa. Det gjorde det inte helt idag. Igår fick jag problem med triathloncykeln, växlarna låg inte som de skulle och jag hade inte tillräckligt med tålamod och tid för att fixa det. Istället tog jag min vanliga cykel som jag inte tränat mycket på de senaste veckorna. Det kändes inte helt bra på dagens tävling: benvinklarna är annorlunda och det är svårare att springa efter cyklingen. Speciellt vid ett lopp som dagens: 3,2 km löpning - 10,5 km cykling – sen löpning, cykling och till sist löpning igen. Det blev alltså fyra byten och med fel cyckel blev tiden under förväntan, 1:30 totalt. Jag kände mig även lite trött efter fredagens 5 miles-tävling. Precis som i fredags slutade jag fyra i min åldersgrupp: det verkar inte som konkurrensen blir så mycket lättare med åren.
Hälsoblogg