måndag 28 maj 2012

Magnifikt fiasko

Det blev ett litet 5k lopp idag (det är helgdag i USA) i värmen, 22:27, den långsammaste tiden sedan i somras (och det var ett kvällslopp i terräng). Trots det var pulsen 197 vid målgången.  Men sen åkte jag hem och cyklade på trainern för att sedan direkt springa 3km – det som triathleter kallar Brick träning, alltså att kombinera olika moment av en tävling – och löpningen kändes makalöst bra. Ingen smärta, och flyt i steget och andningen trots den 28-gradiga värmen. Min nya cykel hjälper: en triathloncykel har en annan vinkel på sadeln så övergången till löpningen inte ska kännas så svår. Det var första gången i mitt liv jag tränat samma dag som en tävling. Det var nog inte den sista.

Det blev en bra dag trots allt.

Jag gillar inte att göra reklam för prylar, men jag pratade med en löparaffärschef efter tävlingen som berättade att Saucony är nu det näst störta löparskomärket (i världen fattade jag det som; men jag har inte lyckats verifiera det). Och det är tack vare en sko som blivit makalöst populär, Kinvara. (Vårt samtal började efter vi upptäckte att vi hade samma skor.) Han tyckte att de är en perfekt kombination av barfotakänsla fast med stötdämpning, och hade lagt av med sina "racing flats". Jag gillar samma egenskaper samt att de är billiga, typ 650:-.

Lärdomen är att för att lyckas behöver man ha en lyckad avvägning mellan forskning, trender, stil (mina är gula och svarta; och mina tre gamla par är gula, oranga och röda) och inte minst pris. Jag säger inte att Kinvara är den bästa skon, men den duger åt mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hälsoblogg