söndag 17 juni 2012

Sprint Triathlon

Idag blev det en normal sprint triathlon, alltså i stort sett halv distans jämfört med olympisk tri, 750m, 23km, 5km (jag vet inte riktigt varför cykeldistansen inte var 20km), på plant underlag. Det är bra att ha en måttstock så jag kan jämföra med andra lopp (förra veckans tävling hade ganska egendomliga distanser, 800m, 26km, 8km).

Det kändes bra förutom problem med cykelskorna som inte vill fastna, men tempot på cykeln var det högsta jag någonsin hållit och löptiden bara runt 30s långsammare än mitt senaste 5k lopp.

Samma sak hände igen som för en vecka sedan. Jag var bland de sista ur vattnet ur min grupp (och passerades av några från den senare startgruppen), och därmed kunde jag passera en stor mängd cyklister och löpare. Jag blev bara omkörd av tre cyklister i elitgruppen som kom från den olympiska distansen. Tiderna visar att jag kan förbättra mig på framför allt simning och T2: 18:14  – 1:30 – 42:18 – 1:52 – 23:09, vilket blev en sluttid på 1:27:04. Till mitt försvar bör dock nämnas att simtiden inkluderar en hel del löpning, dels ut i vattnet genom en långgrund strand, och sedan upp till transition-området. Det är ingen vanlig 30 längders simning med dykstart och avspark var 25:e meter. Men jag var ganska långsam i alla fall (men nöjd; för bara tre år sedan kunde jag inte crawla 25m).

Nu dröjer det tre veckor innan nästa triathlon eller möjligen får det bli duathlon då det blir varmare och osäkrare om man får använda våtdräkt (det perpekta hjälpmedlet för oss dåliga simmare). Träningen kommer att bli: tre eller fyra löppass i veckan, tre cykelpass mest inomhus på trainern för det är så effektivt (inga trafikljus, bilar eller fotgängare i vägen), och tre simpass, mest intervaller. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hälsoblogg