lördag 2 juli 2011

5k PR

Eftersom formen kändes bra deltog jag i ett litet lokalt 5k lopp. Det var ohyggligt varmt och fuktigt, 28C och minst 85% luftfuktighet. Som vanligt gick jag ut för hårt. Jag vet fortfarande inte om det är bra med positive eller negative splits under 5k eller ej. Mitt tidigare PR sattes som negative splits, och det fungerade det också. Å ena sidan är det bra att börja långsammare för att få andningen att fungera, men å andra sidan, det blir svårt att ta igen vad man förlorat i tempo senare i loppet.

Min tanke är egentligen att gå ut hårt och hålla samma tempo, det är bara så att det inte går så ofta. Men en dryg halvminut putsning på PR är inte helt illa. 20:53 blev den officiella tiden.

Jag vann också min åldersgrupp, men det spelar ingen roll. Jag springer mot mig själv. Dessutom var det oförtjänt: banan var dåligt markerad så flera löpare framför mig, bland andra en i min åldersgrupp som alltid har slagit mig i alla lopp, sprang fel.

Det kanske blir möjligt att komma under 20 minuter i år, men det kräver fler 16x400m intervaller (de två som jag gjort tror jag bidrog till dagens resultat).

2 kommentarer:

  1. Det är en riktigt bra tid, grattis! Du utvecklas hela tiden.

    SvaraRadera
  2. Tack för de vänliga orden! Det är nog den enda fördelen med att ha varit en soffpotatis under större delen av livet, jag kan fortfarande förbättra resultaten och slå personliga rekord.

    SvaraRadera

Hälsoblogg